Results for 'Pushpa K. Sunar'

938 found
Order:
  1.  27
    Allah, Mantık ve Yalan: Koloniyal Hindistan'da İlahi Kudret Hakkında Hanefilik İçi Polemikler.Safaruk Chowdhury - 2023 - Kader 21 (3):960-983.
    Bu makale, 19. yüzyılın başlarında Kuzey Hindistan’da ortaya çıkan ve günümüze kadar devam eden, ilahî kudret hakkında önemli bir kelâmî ihtilafı ele alan ilk mantık araştırmasıdır. İhtilaf, birbiriyle bağlantılı iki tez içermektedir. İlk tez "imkān-i naẓīr" olarak bilinir ve bu, Allah’ın Hz. Muhammed'in aynısını yaratabilmesidir. İkinci tez ise "ikmān-i kızb" olarak adlandırılır ve Allah’ın yalan söyleme veya gerçeğe aykırı şeyler söyleme olasılığını hakkındadır. Makale, iki güçlü düşünürün argümanlarını inceleyecektir. İlk olarak, tartışmayı başlatan Shah İsmail Dihlawi (ö. 1831), Allah’ın benzer bir (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  2. Yetişkinlerde Maneviyat Erteleme Davranışı İlişkisinde Yetersizlik Duygusunun Aracılık Rolü.Hilal Sena Teke & Sema Yılmaz - 2024 - Atebe 12:88-118.
    Erteleme davranışı ve yetersizlik duygusu, bireyin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen iki önemli faktördür. Öte yandan, maneviyat bireylere güç, moral ve anlam kazandırarak, zorluklarla başa çıkmada ve olumsuz duygularla mücadelede önemli bir içsel kaynak sunar. Bu çalışma, yetişkin bireylerde erteleme davranışı ile yetersizlik duygusu arasındaki ilişkiyi incelemek ve bu ilişkinin üzerinde maneviyatın oynadığı rolü araştırmak amacıyla hazırlanmıştır. Çalışma nicel desenli ve ilişkisel tarama yöntemi ile tasarlanmıştır. Araştırmanın örneklemi, yaşları 18 ile 60 arası değişen 600 gönüllü kadın ve erkek katılımcıdan oluşmaktadır. (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  3.  37
    Metni Döneminde İncelemek: Masdariyecizâde Hüseyin Efendi’nin Teslîs-i Zâviye ve Kavs Risalesini Neden Yanlış Anladık?Zehra Bilgin - 2023 - Nazariyat, Journal for the History of Islamic Philosophy and Sciences 9 (1):73-96.
    Mühendishâne-i Berrî-i Hümâyûn hocalarından Masdariyecizâde Hüseyin Efendi 1238/1822’de doksan dereceden küçük bir açının Eukleides geometrisi yöntemleriyle üç eşit parçaya bölünmesine dair antik prob- lem hakkında bir risale kaleme alır. Risale, köklerini Antik Yunan’da bulan bu meşhur problemin Eukleides geometrisinin araçları olan çizgilik (işaretsiz cetvel) ve pergel kullanılarak ulaşıldığı düşünülen çözümünü içerir. Ayrıca, sunulan ispat Mühendishâne eğitim kadrosunun her birinin onayını gösteren imzalarla kayıt altına alınmıştır. Akademik literatürde bu risaleye dair yapılan değerlendirmelere bakıldığında, çözümde kullanımı sınırlandırılmış araçlarla bir sonuca ulaşılamayacağının Hüseyin (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  4.  20
    Cumhuriyet İlahiyat Dergisi Yeni Sayı: Cilt 23 Sayı 3 (Felsefe ve Din Bilimleri Özel Sayısı).Sema Yilmaz - 2019 - Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 23 (3):1073-1076.
    Gayretimin bir kısmı bilim dünyasına hizmet, ama diğer çok mühim bir gayesi ise; koskoca bir İslam aleminin yitirmiş olduğu kendine hürmeti, güveni ve insanlık tarihindeki yerini hatırlatmak, kaybettiklerini inşa etmek içindir. Prof. Dr. Fuat Sezgin Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına ithaf ettiğimiz Felsefe ve Din Bilimleri Özel Sayımıza hoşgeldiniz. Prof. Dr. Fuat Sezgin, 24 Ekim 1924 tarihinde Bitlis’te dünyaya gelen Fuat Sezgin, il-kokulu Doğubayazıt’ta, ortaokul ve liseyi ise Erzurum’da bitirdikten sonra 1943 yılında İstanbul’a geldi. İstanbul Üniversitesi şarkiyat (Doğu bilimi) Araştırmaları (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  5.  30
    Antik Çağın Sunakları: Rigveda’da Kurban ve İcrası.Mehmet Masatoğlu - 2024 - Dini Araştırmalar 66:39-63.
    Rigveda, Hint alt kıtasının en eski metinlerinden biri olarak, antik Vedik dönemin dini, felsefi ve kültürel yaşamına dair paha biçilmez bilgiler sunar. Bu kutsal kitap, karmaşık ilahiler, ritüeller ve mitolojik anlatılar yoluyla Hindistan’ın manevi ve düşünsel mirasının temellerini şekillendirir. Bu çalışma, Hint kültürünün köklerini ve gelişimini anlamada kritik bir rol oynayarak, yüzyıllar boyunca süregelen dini ritüeller, sosyal yapılar ve kozmolojik anlayışların şekillenmesine dair önemli veriler sunar. Makale, Rigveda’da yer alan Vedik yacña (kurban) ritüelini mercek altına alır; özellikle Soma (...)
    No categories
    Direct download (5 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  6.  13
    Problems and Epistemological Confusion of Postmodern Relativism.Nusret Erdi Elmacı - 2023 - Beytulhikme An International Journal of Philosophy 13 (13:4):69-96.
    Postmodern rölativizm için bilimsel bilginin gerçekliği keşfettiği iddiası asılsızdır. Çünkü neyin bilgi olduğu yalnızca belirli bir referans noktası, iktidar ilişkisi ya da dil oyunu gibi bazı çerçeveler altında söylenebilir. Dahası, bu tür çerçevelerin bilginin asli ölçütünü sunduğu veya alternatif çerçevelerle kıyaslanabilir olduğu söylenemez. Buna göre, evrensel birtakım standartlar yoktur. O halde, neyin bilgi olduğu konusu görelidir. Postmodernlerin yaygın olarak benimsediği bu yaklaşım iki bakımdan problemlidir: Birincisi, kendisini baltalayan bir teori sunar. Teorinin doğru varsayılması teorinin kendisini temelsiz bırakmaktadır. Böyle bir (...)
    No categories
    Direct download (4 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  7.  4
    Klasik Şiirin 20.Yüzyıldaki Temsilcilerinden Sofuz'de’nin Poetik Gazellerinde Şiire ve Şairliğe Dair Görüşleri.Dilek Yılmaz - 2024 - Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 28 (2):978-1002.
    Kastamonulu şair ve yazar Sofuzâde Mehmet Tevfik Efendi (1874-1960) edebî anlayışını, şiire ve şairliğe dair görüşlerini farklı yönleri ile ortaya koyan şiirler kaleme almıştır. Sofuzâde’nin gazel formunda kaleme alınmış, manzum poetika niteliğindeki bu şiirlerinde, şiirin özelliklerini, şairin vasıflarını ve dini-tasavvufi söylemin temellerini ortaya koyabilme gerekçesi ile bu makale kaleme alınmıştır. Bahsi geçen poetik şiirler müstakil bir biçimde, daha evvel akademik bir çalışmaya konu olmamıştır. 20. yüzyılda klasik şiir geleneği içinde, özellikle dini-tasavvufi ve hikemi tarzın bir temsilcisi olarak Sofuzâde’de varolan fikri (...)
    No categories
    Direct download (5 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  8.  31
    Ebu’l-Mu’în en-Nesefi’nin Nübüvvet Müdafaası: İslam Teolojisinde Nübüvvet ve Gerekçelendirilmesi Üzerine Bir İnceleme.Muhammet Saygi - 2023 - Kader 21 (1):1-28.
    Bu makale, Ebu’l-Muʿîn en-Nesefî’nin peygamberliğin aklî olarak gerekçelendirilmesine yönelik ortaya koyduğu rasyonel argümanlarını ele almaktadır. Makale, tartışmaya en-Nesefî’nin peygamberlik kavramından ne anladığını ele alarak başlar ve onun tarafından kavramın lügavî, felsefî ve kelâmî anlamlarına dair sunulan görüşler tasnif edilir. Ardından, en-Nesefî’de nübüvvetin, aklî açıdan mümkün ve Allah’ın hikmeti açısından vâcib olmak üzere, iki farklı kategorik açıdan ele alınışı işlenir. En-Nesefî nübüvvetin hem aklen mümkün oluşuna hem de onun Allah’ın hikmeti gereği gerekli oluşuna dair birçok argüman sunar. İnsan aklının bilgiye (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  9. (2 other versions)The Open Society and Its Enemies.K. R. Popper - 1946 - Philosophy 21 (80):271-276.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark   290 citations  
  10.  11
    İktidar Düşünürü Olarak Blaise Pascal: Güç, İmgelem ve İstek.Kardeş Murat - 2019 - Felsefe Arkivi 60:58-71.
    Bu makale Blaise Pascal’i bir iktidar düşünürü olarak incelemeyi amaçlamaktadır. Pascal’in, Descartes’tan farklı olarak akıl düzeni dışında iradenin yani yüreğin düzeni ve tenin yani dünyevi isteklerin düzenini ayırt etmesi, düşüncesinin temel bir özelliği olarak öne çıkmaktadır. Böylelikle düzenler arasında farklı güç odakları ve farklı rasyonalite tipleri gözeten Blaise Pascal için Kartezyen akıl iki açıdan rasyonel olarak işlemez. Birincisi gücün düzeninde fikirler yetersiz kalır. İkincisi ise imgelem akla rakip olmanın ötesinde aklın üzerine yaslandığı zeminin kurucusudur. Aklın sınırını çizen Pascal, hem aklı (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  11.  1
    Fenomenoloji Transandantal Olmak Zorunda mı?Hacımuratoğlu Eylem - 2024 - Felsefe Arkivi 61:1-23.
    Fenomenolojik hareket içinden fenomenolojinin transandantal niteliğine yöneltilen eleştirilerin bir örneğini yakın zamanda Claude Romano sunar. Makalede Romano’nun eleştirisinin neden isabetli olmadığı tartışılacaktır. Birinci başlık, Husserlci fenomenolojinin başlangıçtaki Kartezyen karakterinin ve transandantal dönüşümünün, şüpheciliğin ciddiye alınmasından kaynaklandığına dair iddiaya ayrılmıştır. Romano, Husserl’i transandantal fenomenolojiye götüren şeyin, felsefenin görevinin şüphecilik karşısında bilimleri temellendirmek olduğunu düşünmesi ve evrensel bir şüpheden hareketle bilinç ile gerçeklik arasında indirgenemez bir ontolojik ayrım varsayması olduğunu ileri sürer. Oysa Romano’ya göre fenomenolojiyi transandantal bir felsefe olmaya zorlayan bu (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  12.  1
    Şeyleri Hiçlikten Geri Getirmek İbn Sîn'’dan Önce ve Sonra Ma‘dûmun İadesi.Francesco Omar Zamboni - 2022 - Nazariyat, Journal for the History of Islamic Philosophy and Sciences 8 (1):25-60.
    Bu çalışma İslam’da i‘adetü’l-ma‘dûm (var olmayanın yeniden yaratılması) üzerine olan tartışmaların gelişimini, i‘adetü’l-ma‘dûm fikrini, bu fikrin reddedilmesi ve kabul edilmesinin arkasında yatan sebepleri ve mümkün olup olmadığı hakkındaki delilleri sunar. İade, yok edilmiş bir varlığı kimliğini koruyarak yeni- den yaratma eylemine dayanmaktadır. İbn Sînâ öncesi kelâmcıların çoğu iadenin imkânını kabul eder fakat bir aslî (ma‘dûmun sübûtu) ve bir de ferî meselede (belli varlık sınıflarının iade edilebilmesi) ihtilaf ederler. İadeyi kabul etmek kelâmcıların cismânî bir antropoloji ile yeniden dirilmenin imkânını uzlaştırmalarını (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  13.  13
    Proof theory.K. Schütte - 1977 - New York: Springer Verlag.
  14. Anadolu’da İlk Tapınak: Göbeklitepe.Ali Osman Kurt & Mehmet Emin Göler - 2017 - Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 21 (2):1107-1138.
    Öz: Bu makale Neolitik döneme ait ve Anadolu’da inşa edilen ilk tapınak olma özelliğine sahip Göbeklitepe’yi ele almaktadır. Arkeologlara göre burası insanlığın en eski tapınaklarından biridir. Göbeklitepe, yerleşik hayattan ve tarımsal üretimden yoksun olan avcı-toplayıcı toplulukların dinsel inanışları hakkında çok önemli bilgiler sunar. Bu tapınak, arkaik insanların dinden ve inançtan yoksun ilkel bir hayat sürmediklerini, aksine bir inanca sahip olduklarını, inançlarını yaşamak için tapınak inşa ettiklerini ve zengin bir dinî sembol kullandıklarını göstermektedir. Göbeklitepe, insanların yerleşik hayata geçip kendisi için (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  15.  4
    Göç ve Ulus Devlet Üzerine Bataillecı Bir Bakış: İndirgenemez Bir Güç Olarak Aktif Maddenin Politikası.Er Ahmet - 2024 - Felsefe Arkivi 61:49-63.
    Bu çalışma, Bataille’ın temel materyalizm kavramı aracılığıyla göç olgusu ve klasik materyalizmin indirgemeci yaklaşımları arasındaki ilişkiyi araştırmaktadır. Bataille’ın _formsuz _madde anlayışı, klasik materyalizmin kavramsal idealizmine karşı çıkarak, madde teriminin bayağılık ve aşağılık anlamlarını ön plana çıkarır. Bu yaklaşım, göçün toplumsal bir tehdit olarak değil, homojen kültürün ayrılmaz bir parçası olarak yeniden değerlendirilmesine olanak tanır. Bu çalışma, Bataille’ın homojen ve heterojen kavram çiftleri üzerine inşa edilerek, ulus-devlet ve göç arasındaki ilişkiyi politik açıdan yeniden düşünmeyi amaçlamaktadır. Çalışmanın amacı maddeyi pasif ve indirgemeci (...)
    No categories
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  16.  23
    Heidegger’de Hiç Kavramı Üzerine.Fahrettin Taşkin - 2022 - Kilikya Felsefe Dergisi / Cilicia Journal of Philosophy 9 (2):36-52.
    Sadece dış dünya değil, düşünülebilir şeyler de ‘var’dır. Bu durumda Varlık ile belirlenmemiş olan, yolu Varlık’tan geçmemiş olan bir şey düşünülemez. Düşünülebilir şeyler arasında yalnızca Hiç’e varlık atfedilemez, zira ona varlık atfedildiği anda o, artık Hiç olmayacaktır. Bu nedenle Heidegger Hiç için ‘Hiçer’ ifadesini kullanır. Yine de bu, Hiçin Varlık soruşturmasında dışarıda bırakılması gerektiği anlamına gelmez. Hiç tam da ‘varlık-sız’ olduğundan Varlığın anlamını soruşturmak için önemli bir perspektif imkânı sunar. Heidegger, ‘varolanlar vardır’ denildiğinde, asıl üzerinde durulması gerekenin ‘vardır’ ifadesi (...)
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  17. The Growth of the Mind.K. Koffka & R. M. Ogden - 1925 - Mind 34 (136):491-495.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark   15 citations  
  18. Husserls Staatsphilosophie.K. Schuhmann - 1989 - Tijdschrift Voor Filosofie 51 (2):352-353.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark   17 citations  
  19.  55
    Galileo's Real Error.K. Frankish - 2021 - Journal of Consciousness Studies 28 (9-10):141-146.
    Goff argues that Galileo erred in denying that sensory qualities are present in the physical world and that we should correct his error by supposing that all matter has an intrinsic conscious aspect. This paper argues that we should be open to another theoretical option. Galileo's real error, I argue, was not about the location of sensory qualities, but about their very existence. Like most people, Galileo assumed that sensory qualities are instantiated somewhere. I argue that this is a theoretical (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  20. The developmental origins of animal and artifact concepts.K. Shutts, L. Markson, E. S. Spelke, B. Hood & L. Santos - 2009 - In Bruce M. Hood & Laurie R. Santos (eds.), The origins of object knowledge. Oxford: Oxford University Press.
     
    Export citation  
     
    Bookmark   4 citations  
  21.  26
    Is Science Really a Young Man’s Game?K. Brad Wray - 2003 - Social Studies of Science 33 (1):137-49.
    It has often been remarked that science is a young man's game. Thomas Kuhn, for example, claims that revolutionary changes in science are almost always initiated by either young scientists or those new to a field. I subject Kuhn's hypothesis to testing. I examine 24 revolutionary scientific figures mentioned in The Structure of Scientific Revolutions to determine if young scientists are more likely to make revolutionary discoveries than older scientists. My analysis suggests that middle-aged scientists are responsible for initiating more (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   12 citations  
  22. Self awareness and personality change in dementia.K. P. Rankin, E. Baldwin, C. Pace-Savitsky, J. H. Kramer & B. L. Miller - 2005 - Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry 76 (5):632-639.
  23.  2
    The Smith-Watson system of memory & mental training, by W.K. Smith and A. Watson.William K. Smith & Alfred Watson - 1892
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  24. Antecedents and correlates of visual detectoin and awareness in macaque prefrontal cortex.K. G. Thompson & Jeffrey D. Schall - 2000 - Vision Research 40 (10):1523-38.
  25. Experimentell-psychologische Untersuchungen über das Urteil.K. Marbe - 1904 - Revue Philosophique de la France Et de l'Etranger 57:679-681.
     
    Export citation  
     
    Bookmark   4 citations  
  26.  62
    Does Aristotle's polis exist 'by nature'?K. Cherry & E. A. Goerner - 2006 - History of Political Thought 27 (4):563-585.
    Aristotle claims man is a political animal and that the polis exists by nature. Taking literally his analogy between the legislator and the craftsman, Aristotle's critics contend that he 'blunders' because the polis is artificial, devised by a legislator/founder and imposed on a people. We defend Aristotle's claims by showing, first, how Aristotle's claim that man is by nature an animal possessing logos -- speech/reason -- grounds his account of the natural development of the polis out of the earliest partnerships (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   3 citations  
  27. On super- and subvaluationism: A classicist's reply to Hyde.K. Akiba - 1999 - Mind 108 (432):727-732.
  28. (1 other version)Die Hintergehbarkeit der Sprache.K. Lorenz - 1967 - Société Française de Philosophie, Bulletin 58 (2):187.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark   2 citations  
  29. The Slingshot Argument.K. Correia F. Mulligan & F. Correia - 2012 - In Ed Zalta (ed.), Stanford Encyclopedia of Philosophy. Stanford, CA: Stanford Encyclopedia of Philosophy.
  30.  10
    Inference and understanding: a philosophical and psychological perspective.K. I. Manktelow - 1990 - New York: Routlege. Edited by D. E. Over.
    A review of empirical and theoretical work on reasoning and linguistic inference, which will be a useful introduction to the subject for students of language and thought. The book focuses on the relationship between what people do and what people are supposed to do when making inferences.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   6 citations  
  31. Zákazu zneužití vnitřních (inside) informací, resp. K povinnosti mlčenlivosti člena orgánu akciové společnosti.P. K. Čech - forthcoming - Jurisprudencija: Mokslo darbu žurnalas.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  32. WJ Stankiewicz, In Search of a Political Philosophy: Ideologies at the Close of the Twentieth Century Reviewed by.K. Fierlbeck - 1994 - Philosophy in Review 14 (1):57-59.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  33. Latinità di Dante: riassunto delle teorie dantesche di ER Curtius.«.K. Frenzel - 1954 - Convivium: revista de filosofía 12:16-30.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  34. The potential of medicine as a resource for philosophy.K. W. M. Fulford - 1991 - Theoretical Medicine and Bioethics 12 (1).
    In addition to the neglect of philosophy by medicine, emphasized in a recent editorial in this journal, there has been an equally important neglect of medicine by philosophy. Philosophy stands to gain from medicine in three respects: in materials, the conceptual difficulties arising in the practice of medicine being key data for philosophical enquiry; in methods, these data, through their problematic character, being ideally suited to the technique of linguistic analysis; and in results, the practical requirements of medicine placing a (...)
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  35. Tomorrow and the refining industry F.K. F. Heddon - 1965 - In Karl W. Linsenmann (ed.), Proceedings. St. Louis, Lutheran Academy for Scholarship. pp. 45--22.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  36. The self-organization of philosophy by means of the dialogic principle.K. Lorenz - 1992 - Dialectica 46 (3-4):191-199.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  37.  16
    Challenges for compatibilism.K. Machina - 1994 - American Philosophical Quarterly 31 (3):213-22.
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   1 citation  
  38. Aquinas and Olivi on evangelical poverty+ 13th-century Franciscan-Dominican tensions regarding the fundamental differences on the nature and obligations of the Christian gospel: A medieval debate and its modern significance.K. Madigan - 1997 - The Thomist 61 (4):567-586.
  39. Tonghak ŭi sahoe sasang kwa K'ŭrop'ŭt'ŭk'in anak'ijŭm ŭi chip'yŏng yunghap.Ŏm Yŏn-sŏk - 2019 - In Chŏng-gil Han (ed.), Sahoe sasang kwa tongsŏ chŏppyŏn. Kyŏnggi-do Koyang-si: Tong kwa Sŏ.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  40.  13
    Cassirer's Conception of Causality.K. Sundaram - 1987 - Peter Lang Incorporated, International Academic Publishers.
    Ernst Cassirer was the last of the major exponents of the Marburg School of Neo-Kantianism. This book presents his philosophy of science in the context of the developments in the physical sciences in this century. Cassirer's call for a redefinition of the «concept of substance» is critically evaluated in terms of the meanings of such terms as «laws, » «theories, » and «causality» as used in the sciences. By treating the sciences as one of the Symbolic Forms, this book establishes (...)
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   3 citations  
  41.  24
    Bioethics and philosophy.K. Danner Clouser - 1993 - Hastings Center Report 23 (6):10-11.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   7 citations  
  42.  15
    Clinical equipoise and the therapeutic misconception.K. C. Glass - 2003 - Hastings Center Report 33 (5):5.
    Direct download  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   2 citations  
  43.  45
    Does science have a moving target?K. Brad Wray - 2005 - American Philosophical Quarterly 42 (1):47-58.
    Kuhn argues that science does not aim at the truth. Alexander Bird raises concerns form Kuhn's view. I defend Kuhn's claim and argue that insofar as science has a goal it is a moving target.
    Direct download (2 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark   2 citations  
  44.  18
    Developments in book reading, a 25-year personal history.K. Brad Wray - 2022 - Metascience 31 (2):141-143.
    No categories
    Direct download (3 more)  
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  45. Controlling number agreement on verbs and anaphors.K. Bock, K. M. Eberhard & J. C. Cutting - 1992 - Bulletin of the Psychonomic Society 30 (6):441-441.
     
    Export citation  
     
    Bookmark   2 citations  
  46. Internet Telephony.K. David - 2003 - Knowledge, Technology & Policy 16 (2):124-125.
  47. Viśiṣṭādvaitasiddhāntānusāreṇa khyātisvarūpanirūpaṇam.K. E. Devanathan - 2002 - Tirupatiḥ: Rāṣṭriyasaṃskr̥tavidyāpīṭham.
    Concept of cognition in Viśiṣṭādvaita philosophy; a study.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  48. Pascal Bruckner: Ich leide, also bin ich. Die Krankheit der Moderne. Eine Streitschrift.(La Tentation de i'innocence).K. Drilo - 1997 - Synthesis Philosophica 12:304-308.
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  49. Robert Spaemann: Grenzen. Zur ethischen Dimension des Handelns.K. Drilo - 2003 - Synthesis Philosophica 18 (1-2):413-415.
    No categories
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
  50. Russkai︠a︡ religioznai︠a︡ filosofii︠a︡.K. Faradzhev - 2002 - Moskva: Izd-vo "Vesʹ Mir".
     
    Export citation  
     
    Bookmark  
1 — 50 / 938